Vul uw zoekopdracht in >

De plek

De plek waarop het IVT Centrum voor ontwikkeling staat is de plek waar Bouke en Gerda in 2000 zijn gaan wonen.

 

De tuin was toen een boerenerf en een maisveld en het gebouw een loods. Meteen in 2000 is Bouke samen met Johan Geerdink en Bas Slatman met het ontwerp en de aanleg van de tuin gestart. Het moest een natuurlijke tuin worden waar alles en iedereen welkom is. We wisten al gauw dat we hier ooit met IVT, dat destijds in Kasteel Warmelo in Diepenheim huisvesting had, naartoe zouden gaan. Bouke is al snel vanuit het idee dat deelnemers hier door de tuin zouden lopen een dwaaltuin aan gaan leggen. Allemaal paadjes en hoekjes waar je kunt verblijven, luisteren naar de vogels, kijken naar de eenden en ganzen vanuit de vogelhut en kunt genieten van de geuren van bloemen en gras. In 2008 hebben we een hectare weiland erbij gekregen en dit teruggegeven aan de natuur. Hierdoor is er een waterland naast ons perceel gekomen wat verbonden is met een bruggetje.

De afgelopen drie jaar hebben twee zwanen zich hier genesteld, die ieder jaar jongen krijgen en vervolgens weer uitvliegen in het najaar. In 2012 is de loods verbouwd tot IVT-centrum en in 2014 zijn we definitief hiernaartoe verhuisd met IVT. Het is hier licht en open. We hebben een groentetuin aangelegd waar pompoenen en courgettes gekweekt worden voor de soep, plus ook sla en bloemen voor bij de lunch

Vorig jaar zijn we met Martijn Aalbrecht gestart met de aanleg van stukjes voedselbos. Zo ontwikkelt deze plek voortdurend. De rust en de natuur op de plek waarop IVT staat geven deelnemers de mogelijkheid om echt dicht bij zichzelf te komen als ze hier een traject volgen.

 

 

We nodigen je van harte uit om bij ons inspiratie op te doen en je kennis en kunde te vergroten.

Individuele Trajecten

Groepstrajecten

Agenda

Ik heb een vraag